G.A.ID. KFT. SINCE 1999

Küldje el ajánlatkérését az info@code-id.com email címre. 

Címkenyomtatók

Iparban Használt Címkenyomtatók:

Az ipari környezetekben a címkék és az azokon található információk meghatározó szerepet játszanak a termelékenység és a hatékonyság szempontjából. Az iparban használt címkenyomtatók olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a címkék és az egyéb jelölések gyors és pontos elkészítését, és számos területen szükségesek, például az élelmiszeriparban, az autóiparban, a gyógyszeriparban és sok más iparágban.

 1. Címkenyomtatók típusai:

Az iparban használt címkenyomtatók különböző típusokban érhetők el, és a leggyakoribbak közé tartoznak a következők:

 1. Hőnyomtatók: Ezek a címkenyomtatók hőenergiát használnak a címke felületén lévő információk kialakításához. A hőérzékeny papíron vagy etiketten dolgoznak, és a hőenergia hatására a képek és a szöveg láthatóvá válik.
 2. Inkjet nyomtatók: Az inkjet címkenyomtatók tintát permeteznek a címke felületére annak érdekében, hogy a kívánt információkat létrehozzák. Nagyon rugalmasak és alkalmasak színes címkék készítésére is.
 3. Lézeres nyomtatók: Ezek a címkenyomtatók lézerfényt használnak a címkék felületének megjelöléséhez. Gyorsak és nagyon pontosak, így ideálisak a magas követelményeket támasztó ipari környezetekben.
 4. Felhasználási területek:

Az iparban használt címkenyomtatók számos területen hasznosak lehetnek, ideértve:

 1. Szállítmányozás és logisztika: Az árukat és csomagokat megjelölhetik címkékkel, hogy könnyen nyomon követhetők legyenek, és pontosan tudják, hova kell szállítani őket.
 2. Élelmiszeripar: Az élelmiszerek címkézése rendkívül fontos az összetevők, a szavatosság és más fontos információk megjelölése érdekében.
 3. Gyógyszeripar: A gyógyszereket és az egészségügyi termékeket címkézni kell a betegbiztonság és a jogi követelmények miatt.
 4. Gyártás és szervizelés: Az iparban használt gépek és alkatrészek címkézése lehetővé teszi a könnyű azonosítást és nyomon követést a gyártási és javítási folyamatok során.
 5. Fontos tulajdonságok:

Az ipari címkenyomtatók használata előtt fontos figyelembe venni az alábbi tulajdonságokat:

 1. Sebesség: Az ipari környezetben gyakran fontos a gyors címke nyomtatás, hogy ne lassítsa le a termelést.
 2. Tartósság: Az ipari környezetben az eszközöknek ellenállónak kell lenniük a porral, nedvességgel és egyéb környezeti tényezőkkel szemben.
 3. Felbontás: A nyomtatott információk tisztasága és élessége kritikus lehet a címkekészítésnél.
 4. Színválaszték: Ha színes címkékre van szükség, akkor olyan címkenyomtatóra van szükség, amely támogatja a színes nyomtatást.